Грибний суп споконвіку займає почесне місце в українській кухні. Лісу щорічно дають багатий урожай різноманітних грибів, кожні з яких смачні по своєму. Ось чому грибний суп із заморожених грибів, або з сушених грибів – це найкращі і зручні рецепти приготування грибних запасів.

Деякі гриби рекомендується готувати свіжими, інші особливо добре солити або сушити. Цим варіанти приготування грибних запасів не вичерпуються.

Чудовим способом збереження цього продукту є заморожування. У цьому випадку гриби можна використовувати в будь-який час року (достатньо просто розморозити їх) і не переставати балувати ними себе і своїх близьких.

Найкраще із заморожених грибів виходять супи. При бажанні, консистенція цих страв може бути пюреподібного. Це щільні наваристі супи з апетитним і захопливим видом.

При будь-яких застіллях або трапезах такий суп виявиться до речі – в будні дні він добре урізноманітнює усталений раціон, а в свята порадує запрошених своїм «лісовим» настроєм.

Таким чином, зробивши влітку необхідні запаси, взимку можна з задоволенням «уплітати за обидві щоки» грибний супик.

Якщо ж запаси не були зроблені – завжди прийде на допомогу магазинская продукція, особливо поширені в цьому відношенні печериці.

Зміст:

  • Грибний суп з заморожених грибів
  • Грибний суп з сушених грибів
  • Грибний суп з плавленим сиром
  • Рецепт грибного супу з перловкою
  • Грибний суп з печерицями
  • Як приготувати грибний суп

Грибний суп з заморожених грибів

Грибного суп из замороженных грибов

До складу рецепта входять самі гриби, а також картоплю і деякі овочі в замороженому вигляді. Приготування не відрізняється трудомісткістю, хоча трошки попрацювати все ж доведеться. Головне, що на виході вийде здорова і корисна їжа для гарного сімейного обіду!

Гідність замороженого продукту ще й у тому, що його можна придбати заздалегідь, а в потрібний момент (з приводу або просто за настроєм) досить просто вийняти його з холодильника.

Інгредієнти

  • Гриби – 400 р.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Картопля – 350 р.;
  • Овочі (заморожені) – 300 г (це може бути квасоля, цвітна капуста, морква тощо);
  • Рослинна олія – 50 мл;
  • Сіль – за смаком;
  • Сметана – 200 мл

Як приготувати грибний суп із заморожених грибів

  • У каструлю набирається вода в кількості 2,5 л. і ставиться на плиту. Гриби без попереднього розморожування вивалюються туди ж;

  • Вода кип’ятиться – при цьому продукт піноутворення прибирається. Після повного зняття піни вода залишається на вогні ще на 5 – хвилинний відрізок;

  • Цибуля подрібнюється і трошки обсмажується;

  • Далі до нього додається 100 мл окропу. Після випаровування води цибулю ще трохи тримається на вогні, а після закривається і просто стоїть під кришкою;
  • Картопля промивається і очищається, потім нарізати довгими паличками або кубиками і поміщається в ємність до грибів;

  • Після закипання у воду кладуть заморожені овочі і лук зі сковороди;
  • Вода з вмістом знову доводиться до кипіння, після чого солиться і кипить ще 2 п’ятихвилинки, між якими кидається у воду лавровий лист.

  • Страва готова! Запашну суп розливається по тарілочках і до нього додається сметана. Деякі кладу майонез, хоча так страва виходить надзвичайно калорійним.

    Взагалі супи з грибів дуже корисні – вони надійно забезпечать організм рослинним білком і мікроелементами!

    При дотриманні спортивної дієти краще не їсти дане блюдо більше 1 рази в день, т. к. гриби перетравлюються повільно, поступово додаючи організму енергію.

    Грибний суп з сушених грибів

    Грибной суп из сушеных грибов

    Дане блюдо з сушених грибів є класичним в російській кулінарної традиції. Суп виходить дуже поживним і ситним, а смак нагадає про сонячні дні на початку золотої осені.

    Люблять такий суп і дорослі і діти, а також люди старшого покоління. Суп виходить м’яким, шматочки грибів приємно масажують мову, а смак змушує закочувати очі від задоволення!

    Інгредієнти

    • Гриби – 80 р.;
    • Борошно (для додання супу густоти) – 50 р.;
    • Морква – 1 шт.;
    • Картопля – 2 шт.;
    • Цибуля – 1 шт.;
    • Лавровий лист 1 шт;
    • Кріп – 20 р.;
    • Олія – 50 мл;
    • Сіль – за смаком.

    Як приготувати грибний суп з сушених грибів

  • Гриби ретельно промиваються, після чого заливаються окропом і залишають на строк від 25 хвилин до години;
  • Всі овочі промиваються. Далі цибулю подрібнюється, морква пропускається через середню тертку, а картоплю нарізати соломкою;
  • Нарізані інгредієнти (крім картоплі) злегка страхуються. У процесі обжарювання додається пшеничне борошно, в якій обвалюються шматочки овочів;
  • Гриби нарізати. Вода від них ще знадобиться для наповнення супу;
  • У каструлю набирається близько двох літрів води. Туди ж додається грибна водичка і самі гриби;
  • Вміст каструлі доводиться до кипіння і вариться ще 10 – 20 хвилин;
  • Картопля і овочі зі сковороди перекладаються в каструлю;
  • Додається лавровий лист, сіль і (при бажанні) перець. Каструля не прибирається з вогню ще 5 хвилин;
  • Вогонь вимикається, вміст каструлі настоюється під кришкою кілька хвилин для повного насичення.
  • Апетитне і смачно пахне блюдо готове до вживання! Суп краще не залишають на завтрашній день, а з’їсти за 2 – 3 рази протягом дня.

    Так супчик встигне віддати всі свої корисні властивості і порадувати своїм вишуканим смаком!

    Примітно, що грибні супи набагато корисніше звичайних супів з овочів і при цьому набагато менш жирні, ніж супи з м’ясом.

    Грибний суп з плавленим сиром

    Грибной суп с плавленым сыром

    Смак з поєднання двох настільки улюблених багатьма їдцями продуктів є справді феєричним!

    Плавлений сир міцно увійшов у щотижневий раціон багатьох росіян, а грибні рецепти передавалися з покоління в покоління багато століть.

    Такий суп вгамує голод (причому одночасно нагодувати їм можна навіть велику родину) і додасть сил!

    Інгредієнти

    • Гриби – 400 р.;
    • Плавлений сир – 150 – 250 р.;
    • Картопля – 0.5 кг.;
    • Зелень – пучок;
    • Морква – 1 шт.;
    • Лавровий лист;
    • Цибуля – 1 шт.;
    • Масло (рослинне або вершкове масло) – 50 мл;
    • Вершки – 2 ст. л.;
    • Сіль, паприка, перець – по щіпці.

    Як приготувати грибний суп з плавленим сиром

  • В середню каструлю набирається вода і ставиться на вогонь;
  • Очищений картопля ріжеться великими часточками і відправляється в киплячу воду;
  • Гриби промиваються і нарізаються, після чого обсмажуються на самому сильному вогні і доповідаються в каструлю;
  • Додається лавровий лист. Всі компоненти варяться хвилин 10 – 12;
  • Почищена цибулина обробляється на дрібні шматочки, а моркву дрібно шинкуется. Потім на сковороді ці овочі обсмажуються до прозорості цибулевих підлозі – кілець (інший варіант – подрібнити цибульку з морквою за допомогою блендера до стану пасти і попассировать її на повільному вогні. Робити це краще на початку готування – тоді і гриби теж рекомендується піддати легкої обжарке.). Після обжарювання овочі направляються до грибів;
  • Зелень кромсается в дрібну крихту;
  • Плавлений сир стругается за допомогою дрібної терки. При бажанні, перед відправкою в каструлю його можна кілька хвилин потримати на сковороді;
  • Додається сіль, вливаються вершки, а також висипається паприка і перець;
  • Фінальний штрих – зелень. Далі блюдо настоюється при закритій кришці 5 хвилин для досягнення повноти смаку.
  • Густий, неординарна і дуже смачний (визнаний не тільки в Росії, але і у Франції, Німеччині і т. д.) суп готовий! Він завжди буде до речі – в свято чи будень.

    Додатковим плюсом є те, що сир можна взяти навіть самий недорогий – він все одно додасть супу потрібний вершковий колір і густу консистенцію.

    Занадто часто вживати в їжу такий суп не слід, але раз чи два в місяць цілком можна готувати його, отримуючи виняткове задоволення від трапези!

    Рецепт грибного супу з перловкою

    Рецепт грибного супа с перловкой

    Про користь перлової крупи здавна ходять різноманітні міфи і легенди. Ця крупа дійсно володіє багатьма вітамінами, а також вона багата клітковиною (проста рекомендація – за 4 год. перед готуванням перловку слід замочити).

    Прийом перловки в їжу сприяє очищенню стравоходу і шлунка, полегшуючи травний процес. Також перловка сприяє жіросжіганію.

    Не дарма ця «солдатська» крупа настільки інтенсивно впроваджувалася в раціон радянських людей, причому не тільки військовослужбовців.

    Сьогодні страви з перловки не втратили свою значимість. У поєднанні з грибами суп з неї виходить особливо щільний, наваристий і поживний.

    Інгредієнти

    • Гриби – 450 р.;
    • Крупа перлова – 250 р.;
    • Морква – 2 шт.;
    • Картопля – 3 шт.;
    • Цибуля – 1 шт.;
    • Масло (рослинне) – 50 мл

    Як приготувати грибний суп з перловкою

  • Гриби миють і нарізати середніми шматками. Відправляються в каструлю з водою (стоїть на середньому вогні), де після закипання тримаються ще 20 хвилин. Потім їх слід вийняти і помістити в окрему тару;
  • Перлова крупа відварюється в тій же каструлі з рештою бульйоном (якщо попередньо вона була замочена, час варіння скорочується, а проварюється крупа краще). Середній час – 35 хвилин;
  • Картопляна шкірка відділяється, і чистенький картопля ріжеться соломкою, а потім поміщається в каструлю з крупою;
  • Порізану цибулю підрум’янюється на сковороді і забирається в окрему миску;
  • Зварені гриби вивалюються на сковороду при середній інтенсивності вогню і витримуються там близько десяти хвилин;
  • Гриби і цибулю зсипаються в каструлю. Підсолювати страву, можна додати лаврового листа;
  • Після 20 – 30 хвилин варіння можна доповісти зелень, після чого каструля прикривається кришкою.
  • Через 10 хвилин суп можна розливати по порціях. Насичений грибний запах заповнює кухню, а після і весь будинок, що моментально викликає апетит!

    Задовольнити його і наїстися «від пуза» вийде, з’ївши всього лише тарілку цього чудового супу! Не рідко вже ситі домочадці вимагають добавки, викликаючи вподобане блюдо «на біс»!

    Грибний суп з печерицями

    Грибной суп с шампиньонами

    Найбільш доступними грибами в будь-який момент є печериці. Ці нехитрі грибочки володіють прекрасним смаком, саме тому будь-яка кулінарна книга містить безліч рецептів з них!

    Крім доступності і смаку, печериці ще дуже доброзичливі у приготуванні. Супи на основі цих грибів з задоволенням варять собі закоренілі холостяки, а також дбайливі господині, коли хочуть на швидку руку нагодувати сім’ю смачніше.

    Інгредієнти

    • Гриби – 400 р.;
    • Вермішель – 200 р.;
    • Морква;
    • Картопля – 3 – 5 шт.;
    • Цибулина;
    • Лавровий лист;
    • Олія – 50 мл;
    • Сіль – за смаком;
    • Сметана – по 1 ст. л. в якості добавки вже в тарілку.

    Як приготувати грибний суп з печерицями

  • Промиті гриби кидаються в каструлю з холодною водою, поставити на плиту. Відразу ж можна покласти сіль;
  • У даному рецепті використовується блендер – в ньому подрібнюються цибулина і моркву. Далі вони обсмажуються в маслі і тільки потім складають компанію грибів в каструлі;
  • Картоплю нарізають товстою соломкою і покласти в киплячу воду;
  • Через кілька хвилин додається лавровий лист, а також перець і спеції за бажанням;
  • Через 20 хвилин вогонь вимикається, а готовий суп під кришкою настоюється.
  • Поки господиня сервірує обідні місця столовими приладами і нарізає хліб, суп «доходить». Настоявшееся грибну страву максимально проявить всю палітру свого смаку.

    Можна скликати домочадців і подавати гарячу страву зі сметаною. Дуже смачно і по – справжньому поживно!

    Як приготувати грибний суп

    Как приготовить грибной суп

    Враховуючи різноманітність страв з цього універсального дару природи, готувати супи з ним можна абсолютно по – різному. У деяких сім’ях традиції приготування і кулінарні секрети передаються від матері до дочки.

    Є більш сучасні способи готування, наприклад, приготування в мультиварці. Ще один момент, де використовується побутова техніка – це подрібнення в блендері, особливо актуальне для супів – кремів і супів – пюре.

    Спеції не найкращим чином поєднуються зі смаком грибів, тому додавання їх в блюдо є абсолютно довільним (особливо це стосується кубиків для бульйону).

    А ось загальновизнана добавка до такого супу – це сметана. Вона пом’якшує смак, роблячи його більш ніжним. Спектр смаку ще більше розшириться, якщо використовувати грибне асорті.

    Також в суп можна сміливо додавати сухарі (грінки) і цільні гриби для додання кулінарної композиції більшої природності.

    Зелень не буде зайвою і добре прикрасить блюдо, також завжди можна покришити часник – так суп буде ще більш корисний (тим більше взимку) і позитивно позначиться на роботі імунної системи.

    Підводячи підсумок, можна сказати, що навіть невелика кількість запасених у сезон грибів, зробить домашню кухню більш різноплановою та цікавою.

    Правильно розподіливши відстрочені гриби, господиня може щомісяця готувати різні страви з них, тим самим не даючи нудьгувати своїм близьким по специфічному і яскравого смаку грибочків!

    Найбільш економічним стравою в цьому плані виступають як раз супи – вони не вимагають великої кількості грибний заготовки і включають в себе безліч різних овочів і інших інгредієнтів. Готувати супи не складно, а вистачає їх на довго!

    Джерело: http:///