Оладки, оладики, ладушки. Ось так зменшувально – пестливо виражається всенародна вдячність чудового блюда. Румяному, пишному, ситно з неймовірним смаком.

Гарячі пишні оладки на кефірі і молоці, политі сметаною, варенням, в оточенні ягід – ух, пальчики оближеш!

Сніданок, повноцінний і швидкий, затишне чаювання, заманює і смачний полуденок для вибагливих малюків – все це наші улюблені оладки.

Різноманітність способів приготування, простота і швидкість процесу, взаємозамінність основних складових – все це ставить оладки в ранг незамінних страв зі статусом частого і бажаного гостя на обідньому столі.

Оладки дозволяють кулінарам творити і фантазувати, додаючи в основний набір інгредієнтів нові компоненти – фрукти, овочі, м’ясні напівфабрикати, урізноманітнити і збагачувати тим самим домашній раціон.

Оладки – це дитячі спогади, запах рідного дому, ніжні і дбайливі руки мами і бабусі.
Як же хочеться приготувати ладушки, попити чайку в оточенні близьких, провести вечір спогадів з чудовим десертом!

Теж саме можна сказати і про млинці. Якщо вам потрібні самі смачні рецепти млинців, то ось вони:

Млинці на кефірі з тонкими отворами: смачний рецепт тонких млинців на кефірі (заварні з окропом)

Млинці на молоці: тонкі млинці з дірочками на молоці (класичний рецепт)

Проблем немає, адже для того, щоб насмажити оладок, потрібно тільки бажання. Рецептів так багато, що для одного з них обов’язково знайдуться продукти в холодильнику.

Сподіваємося, що наші рецепти виявляться до речі. Вибирайте, зіставляйте, готуйте! Удачі!

Зміст:

  • Пишні оладки на кефірі
  • Пишні оладки на молоці
  • Оладки на кефірі з яблуками без яєць
  • Оладки на молоці, рецепт без дріжджів
  • Оладки на кислому молоці
  • Пишні оладки на дріжджах
  • Пишні оладки на сметані
  • Оладки на кисляку
  • Пісні оладки з гарбуза швидко і смачно
  • Оладки з кабачків швидкий і смачні рецепт

Пишні оладки на кефірі

Пышные оладьи на кефире

Кефір є, будуть і повітряні, рум’яні, дуже ароматні оладики. А у господині відпаде питання, ніж ситно і дуже смачно нагодувати. Рецептура випробувана, так що сміливо беріться за справу.

Необхідні продукти

  • Кефіру п’ятсот гр. (жирності будь, а ось кисліші буде краще);
  • Борошна 2,5 – 3 ст. (160 гр в склянці.)
  • 20 – 30 гр. цукру, це буде 1-2 ст. л.
  • Яйце – одне
  • Пакет ванільного цукру
  • Невелику щіпку солі
  • Масла рослинного дві ст. ложки
  • Розпушувача 1 ст. ложка., або соди 1,5-2 ч. ложка
  • Масло для смаження (нехай під рукою буде гр. 150).

Покрокове приготування

  • Візьміть миску, ложкою або віночком розмішайте яйце з цукром, сіллю, маслом.

  • Нагрійте, перемішуючи, кефірчик в окремому посуді (буквально до закипання). Наш кисломолочний продукт придбає вигляд пластівців.

  • По малій кількості приливайте ложкою кефір в яєчну суміш, перемішуючи, щоб не згорнулися яйце.

  • Заздалегідь просіяне борошно змішайте з ванільним цукром.
  • Додавайте потроху борошно в кефірну основу, швидко перемішуючи. Чому повільно додавати борошно? Для досягнення необхідної консистенції, адже борошно за якістю може бути різною.

  • Перевірте тісто, воно повинно не виливатися з ложки, а неквапом спускатися.

  • Закладіть соду (розпушувач), знову розмішайте.

  • У розігріту з маслом сковороду викладайте тісто ложкою. Трохи зменшіть вогонь, підрум’яньте вкусняшку.

  • Запузырится верх – переверніть оладок, прикрийте кришкою сковороду хвилини на дві – оладики піднімуться вище.

  • Випечені вироби розкладіть на паперовому рушник для позбавлення від зайвого жиру.
  • Оладики будуть гарні з варенням, зі сметаною, а краще – і з тим і іншим разом. Ох, яка велич! Пригощайтеся!

    Пишні оладки на молоці

    Оладьи на молоке

    Оладки на молоці виходять ніжними, тануть у роті. Поживне, смачне блюдо буде доречним за сніданком і вечерею. Старання кулінара будуть оцінені по вищому розряду.

    Необхідні продукти для пишнотілих молочних оладок

    • 2 ст. молока
    • 1,5-2 склянки борошна
    • Масло рослинне для смаження
    • 2 яйця
    • 30-50 гр. цукру (регулюйте кількість за бажанням)
    • Щіпка солі
    • Половина ч. л. соди (погасити оцтом).

    Нескладне поетапне приготування

  • Змішайте в мисці яйця з сіллю, цукром.
  • Збийте вінчиком, дерев’яної або іншою ложкою. Не використовуйте міксер.
  • Закладіть в суміш молоко, розмішайте.
  • Закладіть борошно і соду. Борошно поступово закладайте, розмішуючи до однорідності. Тісто повинно бути густе.
  • Враховуючи різну якість борошна, регулюйте її кількість.
  • Дозвольте тесту прийти в себе протягом 30 хв. Накрийте його серветкою.
  • Свіже і набравшееся сил розмішайте тісто.
  • Розігрійте в сковороді олію.
  • Викладайте тісто столовою ложкою.
  • Зменшіть вогонь до середнього.
  • Випікайте до появи золотистих кірочок.
  • Прикривайте сковороду кришкою, підсмажуючи другу сторону. Це додасть оладкам пишності, до того ж вони якісніше пропечуться.
  • Оладки розкладіть на серветці. Це обов’язково потрібно зробити для позбавлення від зайвого і непотрібного жиру.
  • Наші повітряні і рум’яні красені готові, а на столі вже приготовані сметана, повидло, сгущеночка. Приємного апетиту!

    Доречно буде сказати – деякі кулінари радять влити оцет відразу в молоко, дати відстоятися хвилин 10-15. Молоко скисне. Кількість оцту – трохи менше 1 ст. л.(тобто саме таке, яким би Ви гасили половину ч. л. соди).

    Оладки на кефірі з яблуками без яєць

    Оладьи на кефире с яблоками без яиц

    Незрівнянні оладики, цікаві та насичені! Яблука чудово поєднуються з пишним тестом, при смаженні віддають йому свої соки і вітамінні багатства. А якщо яблука залишаться, то можна приготувати чудову шарлотку з яблуками по цьому рецепту: шарлотка, рецепт з яблуками

    Ситно, корисно і надзвичайно смачно! А вже як діти радіють – треба тільки бачити!

    Вирішили доставити задоволення близьким – підготуйте набір продуктів

    • Кефіру п’ятсот мл.
    • Борошна двісті п’ятдесят гр.
    • Цукрового піску, 4 ст. ложки
    • Яблука 2
    • Солі, соди по одній ч. ложці
    • Для смаження – масло.

    Як приготувати оладки

  • У миску залийте кефір.
  • Цукор закладіть, сіль, соду.
  • Закладайте борошно. Це потрібно робити поступово, при постійному перемішуванні.
  • Слідкуйте за тестом. Воно повинно з ложки не зливатися, а потихеньку спадати.
  • Яблука очистіть, поріжте невеликими шматочками. Можна також скористатися великою теркою – це на любителя.
  • Закладіть яблука, акуратно розмішайте.
  • Розігрійте на сковороді олію.
  • Оладки столовою ложкою викладайте, акуратно підрівняйте верх.
  • Зменшіть вогонь до помірного, оладики з двох сторін повинні бути золотистими на колір.
  • Обов’язково ліквідуйте зайвий жир, використовуючи серветку.
  • Готово! Пригощайте спраглих в очікуванні домочадців. Особливо гарні яблучні оладки з медом. Приємного!

    Оладки на молоці, рецепт без дріжджів

    Оладьи на молоке

    Чудові пропорції, що дозволяють швидко і зі смаком накрити стіл. Оладики красуються пишні, рум’яні. Мінімум зусиль, максимум насолод від чудової страви!

    Підготуйте набір продуктів

    • Молока – 1 ст.
    • Борошна – 1,5 склянки
    • Яйце – одне
    • Цукру – 2 ст. л.
    • Рослинного або вершкового масла – 2 ст. л.
    • Оцту 9% – 1 ст. л.
    • Соди-три чверті ч. ложки
    • Солі – 0,5 ч. л.
    • Для смаження – олія.

    Покроковий процес

  • В молоко влийте оцет, воно прокисне буквально через 10 хв.
  • Перемішайте яйце з цукром, сіллю, з додаванням рослинної олії або розтопленого вершкового, збийте вінчиком.
  • Влийте молоко до яєчної суміші, гарненько розмішайте.
  • Борошно і соду поєднайте.
  • Додайте борошняну масу в молоко, помішуйте. Густота і однорідність – критерії тесту.
  • Розігрійте масло для випікання.
  • Викладайте тісто ложкою.
  • Відрегулюйте вогонь – він повинен бути не дуже сильним.
  • Підсмажуйте оладки з обох сторін, скоринка повинна бути золотиста.
  • Приготовлені оладки обов’язково підсушіть на паперовому рушнику – забереться жир.
  • Оладики готові! Мила господиня, Ви не змусили довго чекати з приготуванням смачного «солоденького»!

    Можна запрошувати до столу і пригощати! Приємного всім апетиту!

    Досвідчені кулінари хочуть звернути особливу увагу на температуру випічки – вогонь не повинен бути сильним. Інакше підсмажаться тільки верх і низ оладок, а середина залишиться сирою. У цій ситуації доречний дієслово «випікатися», не « смажитися». При помірному вогні оладки і пишніше вийде.

    Оладки на кислому молоці

    Оладьи на кислом молоке

    До всіх принад оладок додаються і властивості палички – стукалочки.

    Молочко скисло? Не біда, ми його використовуємо для приготування оладок. Не пропаде продукт, і близьких порадуємо. А вже оладики які виходять – словами не передати.

    На власні очі пишні, виключно смачні. Спробуйте при нагоді, не пошкодуєте.

    Інгредієнти

    Отже, ми маємо 0,5 літра кислого молока. Додаємо до нього

    • Яйця – 2
    • Цукру – дві ст. ложки
    • Солі й соди – по половині чайної ложки
    • Борошна – 3 ст.
    • Для смаження – олія соняшникова.

    Готуємо

  • Розмішуєм яйця з цукром і сіллю в мисці.
  • Увіллємо молоко, розмішуєм віночком.
  • З’єднаємо борошно і соду.
  • Додамо борошняну масу до молочної суміші, розмішуєм. Тісто повинне вийти пузырчатым, густим, інакше оладки не вийдуть пишними. Додайте борошна якщо замало – адже якість її буває різним.
  • На 15 – 20 хв. ставимо тісто в тепле місце на відпочинок, накривши його.
  • Сковороду прогреем з маслом.
  • Не розмішуючи (!) тісто ложкою відщипуємо від нього потрібне для одного оладика кількість, направляємо вміст ложки на сковороду.
  • Робимо вогонь помірним.
  • Випікаємо оладки з обох сторін.
  • Прибираємо зайвий, не потрібний жир за допомогою серветки.
  • Оладки чудово піднялися, вийшли легкими, ніжними. Нам є чим пишатися. Давайте запрошувати всіх до столу!

    Пишні оладки на дріжджах

    Пышные оладьи на дрожжах

    Для приготування оладок на дріжджах, буде потрібно трохи більше часу. Але Ваше терпіння буде винагороджено незвичайно красивими, пишними і смачними оладками.

    Це варто того. Приступайте, не сумніваючись.

    Підготуйте інгредієнти

    • Дріжджів сухих 15 грамів
    • 1 склянка Молока
    • Борошна двісті п’ятдесят гр.
    • Одне яйце
    • Одна ст. ложка цукру
    • Рослинного масла одна ст. ложка
    • Щіпку солі
    • Олія для смаження.

    Покроковий процес

  • Злегка підігрійте молочко. Воно зобов’язане бути теплим, але ніяк не гарячим.
  • Ретельно розмішайте в ньому цукор і дріжджі.
  • Додайте борошно, перемішайте.
  • Відставте тісто відпочивати на півгодини, прикривши його.
  • Додайте сіль, яйце, масло, розмішайте,
  • Відставте в тепле місце на півгодини.
  • Коли тісто підійде, розігрійте масло.
  • Змочіть у воді ложку столову, відірвіть невелику кількість тіста, відправте на сковорідку.
  • Зменшіть вогонь до помірного, випікайте оладки з двох боків до утворення золотистих кірочок.
  • Приберіть зайве масло допомогою серветки.
  • Оладки готові до вживання! Зі сметанкою і вареньицем їм не буде ціни! Мало того, і на наступний день вони будуть такими ж пишними, якщо залишаться, звичайно. Їжте на здоров’я!

    Пишні оладки на сметані

    Оладьи на сметане

    Обов’язково спробуйте оладки на сметані! Повітряні, з неповторним ніжним смаком, вони нікого не залишать байдужими!

    Вам знадобиться

    • Сметани 250 грамів
    • Яєць два
    • Дві ст. ложки цукру
    • Солі та соди по половині чайної ложки
    • Борошна 20 ст. ложки (без верху)
    • Олія для смаження.

    Покрокове приготування

  • У зручній посуді, збиваючи, перемішати яйця з сіллю і цукром.
  • Закладіть сметанку, розмішайте.
  • З’єднайте борошно з содою.
  • Закладіть борошняну масу в сметанную суміш. Замісіть тісто, за консистенцією нагадує сметану.
  • Розігрійте масло в сковорідці.
  • Викладайте ложкою оладки, змочивши її у воді.
  • Випікайте на середньому вогні з обох сторін, повинна бути золотава скоринка.
  • За допомогою паперового рушника приберіть зайве масло.
  • Радуйте близьких оладки зі сметаною, джемом, ягодами. Приємного!

    Оладки на кисляку

    Оладьи на простокваше

    Говоримо кисляк – маємо на увазі оладки.

    Наявність цього кисло – молочного продукту просто закликає до приготування оладок, які виходять особливими – відрізняються пишністю і надзвичайним смаком.

    Що б переконатися в цьому підготуємо інгредієнти

    • Кислого молока 300 мл
    • Два яйця
    • Борошна 170 грамів
    • Розпушувача – пакетик
    • Одну ст. ложку цукру
    • Щіпку солі
    • Олія для смаження.

    Покрокове приготування

  • У мисочку вилийте кисляк.
  • Додайте до неї яйця, цукор, розпушувач і сіль.
  • Перемішайте віночком.
  • Закладіть борошно, розмішайте до однорідності.
  • Обсмажте з обох сторін на мінімальній кількості олії.
  • Всі! Нескладно, швидко, зате смачненько! Приправлені сметанкою ладушки тануть у роті! Приємного!

    Пісні оладки з гарбуза швидко і смачно

    Оладьи из тыквы

    Неодмінно спробуйте оладки з гарбуза! Помаранчеве диво наситить мінеральними багатствами наш незамінний блюдо, зробить його надзвичайно корисними, красивими. А Вам підніме настрій.

    Додайте частинку сонця в улюблене блюдо!

    На три – чотири порції Вам знадобиться

    • 200 гр. гарбуза
    • Одне яйце
    • Чотири ст. ложки цукру
    • 8-10 ст. ложок борошна
    • П’ять ст. ложок кефіру
    • Половина ч. ложки соди
    • Дрібку ваніліну, солі
    • 25 мл. олії для смаження (рослинного).

    Як приготувати сонячні оладки

  • Зніміть з гарбуза шкірку, зріжте зелену частину, виріжте волокна, потріть на тертці.
  • Змішайте кефір з яйцем, сіллю, цукром. Злегка збийте вінчиком.
  • Закладіть борошно, соду, ванілін. Ще раз перемішайте.
  • В останню чергу закладіть гарбуз, все змішати до однорідності. Тісто має бути густим.
  • Розігрійте на сковорідці олію.
  • Викладіть ложкою оладки, обсмажуйте на середньому вогні.
  • Ось вони, золотисті красені, що радують око і хвилюючі нюх. Пробуйте!

    Оладки з кабачків швидкий і смачні рецепт

    Оладьи из кабачков

    Не спекти в літній період оладки з кабачків – злочин. Адже вони такі чудові на смак і надзвичайно корисні. Саме час наситити організм необхідними корисними речами.

    Давайте користуватися сезонними пропозиціями і підготуємо для чотирьох порцій

    • Кабачок на двісті п’ятдесят гр.
    • Кефіру сто п’ятдесят – двісті мл
    • Борошна 7-9 столових ложок
    • 1 яйце
    • За дрібку цукру, соди, солі і чорного меленого перцю
    • 30 – 50 мл рослинного масла для смаження.

    Готуємо джерело вітамінів

  • Збийте ложкою (віночком) яйце з цукром і сіллю.
  • В кефірі пригасите соду.
  • Поєднайте з кефіром яєчну суміш, гарненько розмішайте.
  • Кабачок підготуйте – обмийте, почистіть, на середній тертці натріть. При необхідності, відіжміть зайву вологу.
  • Додайте до кефіру, приперчите, перемішайте. Якщо є бажання, додайте зелені, інших улюблених приправ.
  • Закладіть борошно, змішайте. Тісто має бути густим, але не сильно крутим.
  • Розігрійте олію на сковорідці(не все одним махом, підливайте за потреби).
  • Надсилайте оладики випікатися до золотистого кольору.
  • Підсушіть на серветці.
  • Оладики виходять немислимо смачні, апетитні. Вони чудові і гарячі, і холодні. Подавати їх можна зі сметаною, але і з часниковим соусом. Це просто смакота!

    Оладки з кабачками можна готувати і без використання кефіру, з додаванням часнику. Вони не менш гарні і відрізняються гостротою і пікантністю.

    Піч оладки потрібно з любов’ю, вкладаючи душу і віддаючи своєрідну данину незамінному і улюбленій страві.

    Саме тоді, відчуваючи особливу прихильність кухаря, вони виходять пишними і смачними. Немов дякують за особливу повагу.

    Кулінарного натхнення Вам!

    Джерело: http://feeverte.kiev.ua/