Прописна істина, що м’ясо містить безліч потрібних людині мікроелементів. Для багатьох сімей м’ясо на столі є обов’язковим у щоденному раціоні. А що якщо робити страви з фаршу? Сьогодні у нас рецепти страв з м’ясного фаршу, які можна зробити швидко і смачно!

Одним із способів внести різноманітність у приготування страв з м’яса, а також добре заощадити є заготівля фаршу. Цей напівфабрикат дозволяє нагодувати всіх членів сім’ї досить швидко і дуже смачно.

Список страв з фаршу можна почати з популярних тефтелек, биточків та фрикадельок, а потім продовжити його, згадавши зрази, запіканки, пиріжки та голубці.

На цьому перелік страв з фаршу далеко не вичерпаний, тому що фарш – універсальний інгредієнт. Кількість страв з фаршу надзвичайно велико, а готується він з великої рогатої худоби, так і з свинини, баранини, а також птахи і навіть риби.

Фарш можна купити в будь-якому продуктовому магазині або ж зробити власними руками по своєму смаку. Фарш може бути з одного виду м’яса або з поєднання різних видів м’яса, наприклад, баранини з телятиною і т. д..

Читайте також:

Картопляна запіканка з фаршем в духовці і мультиварці: покрокові рецепти з фото

Фаршировані перці в духовці і мультиварці. Рецепт смачних фаршированих перців з м’ясом і рисом

Фаршировані кабачки з фаршем і овочами. 2 кращих способу запікання кабачків в духовці

М’ясо по-французьки з картоплею в духовці: 6 покрокових рецептів з фото

Голубці з м’ясом та рисом: технологія приготування голубців покроково з фото

Як приготувати лазанью в домашніх умовах покроковий рецепт з фото

Залежно від страв, для яких планується приготувати фарш, його можна приготувати більш щільним або м’яким. Для деяких рецептів консистенція фаршу може бути навіть злегка рідкуватий.

Універсальність фаршу ще і в тому, що приготований одного разу, він може довгий час зберігатися в морозильній камері, щоб використовуватися до приходу гостей або ж просто для сімейної трапези.

Зміст:

  • Рецепти страв з м’ясного фаршу з фото
  • Страви з фаршу в духовці
  • Страви з курячого фаршу
  • Що приготувати з фаршу крім котлет і тефтель
  • Боботи

Рецепти страв з м’ясного фаршу з фото

Рецепты блюд из мясного фарша с фото

Кілька не складних і знайомих всім, а також більш витончених і рідкісних рецептів допоможуть значно урізноманітнити арсенал господині.

Далі кухар може сам розширити свої пізнання в обігу з фаршем. В ідеалі, можна готувати найрізноманітніші страви з фаршу 1 раз в тиждень протягом року і жодного разу не повторитися.

Котлети з рисом в мультиварці

Котлеты с рисом в мультиварке

Мабуть, найпростіше блюдо з фаршу. Котлети з нього в поєднанні з рисом містять не занадто багато калорій, тому особливо рекомендовані при хронічних проблемах зі шлунком.

Крім того, такі котлети ще і найбільш економічні, тому що не цілком складаються із м’яса. Готується страва менше, ніж за годину, а нагодувати їм можна всю сім’ю.

Інгредієнти

  • фарш (зі свинини або телятини) – 0.5 кг;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • рис – 100 г;
  • часник – 4 невеликих зубчики;
  • цибуля – 2 великих цибулини;
  • перець і спеції – за бажанням;
  • сіль – за смаком;
  • вода – 500 мл

Як приготувати котлети з рисом в мультиварці

  • Фарш витягується з морозилки і відтає;
  • Рис відварюється при невеликій кількості води;
  • Часник дрібно шинкуется або подрібнюється часникодушилкою;

  • Цибулю також подрібнюється;

  • Оттаявший фарш поміщається в глибоку ємність і злегка розминається вилкою;

  • До фаршу додається рис, а також яйце, сіль і спеції. Всі інгредієнти акуратно перемішуються до отримання однакової консистенції;

  • З ємності зачерпується трохи маси, з якої ліпляться котлети;

  • Зліплені заготовки поміщаються в чашу мультиварки на півгодини;

  • Поки готуються котлети можна приготувати до них гарнір – наприклад, відварити макарони.
  • Котлети з фаршу з рисом готові! Можна подавати їх до столу під час ситного обіду або в будь-який інший прийом їжі!

    З фаршу Фрикадельки в соусі

    Фрикадельки из фарша в соусе

    З фаршу Фрикадельки відрізняються своїм ніжним смаком. Вони подаються з гарніром (зазвичай це рис або гречка) і соусом. Їсти їх одне задоволення, а відчуття голоду потім не дасть про себе знати кілька годин!

    Інгредієнти

    • фарш 0.5 кг;
    • хліб білий (черствий);
    • молоко – 100 мл;
    • сир – 150 г;
    • куряче яйце – 2 шт.;
    • цибуля – 2 цибулини;
    • часник – 2 середник зубчики;
    • масло рослинне – 100 мл;
    • паста томатна (для соусу) – 50 мл;
    • зелень і спеції – за бажанням;
    • сіль – за смаком.

    Як приготувати фрикадельки з фаршу з соусом

  • Фарш розморожується;
  • Сир натирається на крупній або середній тертці;
  • Хліб замочується в молоці;
  • Зелень промивається і подрібнюється;
  • В одній ємності ретельно замішується вимочений в молоці хліб, яйця і сир. Туди ж поміщається оттаявший фарш, а також зелень і сіль;
  • З отриманої маси ліпляться невеликі фрикадельки. Руки при цьому краще змочити водою;
  • Приготування соусу: цибулю і часник подрібнюються, а потім злегка обсмажують на сковороді;
  • Томатна паста сіль заливають 1 л окропу і перемішуються;
  • На сковороду з цибулею і часником додається отриманий соус і доводять те кипіння;
  • У киплячий соус кладуть фрикадельки і тушкують на тихому вогні приблизно 45 хвилин. За цей час можна встигнути зробити гарнір;
  • Готові Фрикадельки! Соус повинен придбати необхідну густину і в’язкість. Аромат з під піднятою кришки негайно пробуджує апетит і приваблює домочадців за кухонний стіл.

    Страви з фаршу в духовці

    Блюда из фарша в духовке

    Страви з фаршу, приготовлені в духовці володіють більшою корисністю і багатством смаку. Вони виходять щільними, рум’яними і самі просяться на язик!

    Їжачки з фаршу в духовці

    Ежики из фарша в духовке

    Апетитне і не складна в приготуванні блюдо. Готується без будь-яких надмірностей, тому користується чималою популярністю як у Росії, так і за кордоном.

    Інгредієнти

    • фарш (яловичий) – 1 кг;
    • рис неочищений – 250 г;
    • масло рослинне – 100 мл;
    • приправи – за бажанням;
    • сметана (для соусу) – 250 г;
    • майонез – 50 г;
    • сіль – за смаком.

    Як приготувати їжачки з фаршу в духовці

  • Фаршу треба «відійти», після чого він поміщається в глибоку миску;
  • До фаршу кладуть рис, сіль і спеції. Всі компоненти перетворюються в однорідну масу;
  • З отриманої сміли вручну формуються акуратні їжачки;
  • Форма для запікання змащується маслом, а духовка розігрівається до 180 градусів;
  • Їжачки викладаються у форму;
  • В окрему ємність викладаються сметана і майонез, після чого заливаються невеликою кількістю води і перемішуються;
  • Сметанним соусом покрити їжачки;
  • Форма для запікання з заготовками на ній ставиться в духовку. Запікаються їжачки від 40 до 45 хвилин.
  • Після приготування їжачки можна розкладати по тарілочках разом з гарніром і зеленню, після чого приступати до трапези!

    Фарш з картоплею в горщику

    Фарш с картошкой в горшочке

    Як і всі страви, приготовані в горщиках, фарш з картоплею набувають неймовірний смак і насиченість. Крім того, приймаючи таке блюдо, їдці отримують особливе естетичне задоволення.

    Інгредієнти

    • фарш 250 – 350 г;
    • картопля – 2 кг;
    • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
    • рослинне масло – 100 мл;
    • сметана – 200 мл;
    • спеції та сіль – за смаком.

    Як приготувати фарш з картоплею в горщику

  • Картопля очищається і нарізати середніми кубиками;
  • Цибулю також очищається і шинкуется полуколечками;
  • Цибуля поміщається на розпалену сковороду з маслом і злегка обсмажується;
  • Картопля перекладається на сковороду, солиться і підрум’янюється разом з цибулею;
  • Картопля і цибуля викладаються в горщики (можна ще додати трохи окропу);
  • Розморожений фарш трохи обсмажується, а потім поміщається в горщики. Можна ще покласти спеції за смаком;
  • Вміст горщиків покривається шаром сметани, після чого закривається. Горщики ставлять в духовку на півгодини або трохи більше при температурі 160 – 180 градусів.
  • Після приготування страву рекомендується прикрасити зеленню, після чого можна подавати його як на святковий стіл, так і в звичайний день.

    Їсти з горщика завжди приємно, тому що це смачно, незвично і з екзотичним настроєм!

    Страви з курячого фаршу

    Блюда из куриного фарша

    Існують рецепти, для яких більше підходить свиняче м’ясо або яловиче, для деяких страв рекомендується брати фарш з м’яса курки.

    Тим, хто дотримується дієти і прагне контролювати свій вазі буде приємно побалувати себе!

    Суп з фрикадельками

    Суп с фрикадельками

    Супи в російській кухні займають досить значне місце і зазвичай подаються у вигляді першого страви. Одним з найсмачніших супів, які легко готувати, є суп з м’ясними кульками з курячого фаршу.

    Цей суп дає відчуття насичення на кілька годин, він не густий і не занадто рідкий, добре підходить для приготування їжі дітям. В цьому супі важливо, щоб фрикадельки зберігали свою форму.

    Інгредієнти

    • фарш курячий – 500 г;
    • вермішель – 150 г;
    • картопля – 5 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
    • перець і сіль – за смаком.

    Як приготувати суп з фрикадельками

  • У ємність з фаршем розбивається яйце і додається сіль;
  • Цибуля подрібнюється, а картопля ріжеться середніми кубиками;
  • Моркву можна нарізати на середні частини;
  • З фаршу вылепляются м’ясні кульки розміром з фундук;
  • Вода для супу доводиться до кипіння і у неї опускаються фрикадельки;
  • Через 5 хвилин картопля, цибуля та морква також відправляються в каструлю;
  • Останній засипається вермішель. Після цього суп вариться протягом 15 – 20 хвилин в закритій каструлі.
  • Ароматний запах наповнить кухню – це означає, що смачний суп з фрикадельками з курячого фаршу готовий! Він містить дуже мало жиру, зате багато цінного білка.

    Поданий свіжим і гарячим, суп з фрикадельками стане відмінним першим блюдом для всіх домочадців!

    Деруни з курячого фаршу

    Драники из куриного фарша

    Незвичайне, малопоширене блюдо, яке припаде до душі любителям таких популярних в Росії драніков з картоплі. Блюдо відрізняється ситістю, має насичений смак та щільну «м’ясну» структуру.

    Інгредієнти

    • фарш курячий – 0.5 кг;
    • куряче яйце – 1 шт.;
    • морква середня – 1 шт.;
    • картопля – 2 шт.;
    • молоко – половина склянки;
    • рослинне масло – 2 – 3 ст. л.;
    • спеції та сіль – в залежності від індивідуальних уподобань.

    Як приготувати деруни з курячого фаршу

  • У оттаявший фарш кладуть яйце, перець, сіль і молоко. Все це піддається обережного перемішуванню;
  • Морква подрібнюється на дрібній тертці і додається в загальну ємність;
  • Картопля очищається, нарізають на дрібні частини, а потім доповідається до інших компонентів;
  • Після перемішування з фаршу формуються майбутні деруни.
  • Сковорідка з маслом прогрівається. На неї поміщається партія драніков;
  • Ображивание кожної із сторін триває 5 хвилин – до появи характерної піджареної скоринки. У процесі смаження деруни можна проткнути вилкою;
  • Перекласти готові деруни, а на сковороду викласти наступну партію.
  • Через деякий час все деруни будуть готові. Це прекрасне страву, яке дуже люблять діти – адже їм можна швидко перекусити, а потім продовжити займатися своїми справами.

    Деруни з курино фаршу можна взяти з собою на роботу і добре підкріпитися в обідній час.

    Що приготувати з фаршу крім котлет і тефтель

    Что приготовить из фарша кроме котлет и тефтель

    З рецептів з фаршем можна скласти цілу кулінарну книгу. Щоб не повторюватися, можна готувати з нього більш вишукані страви, що вимагають деяких кухарських умінь.

    Боботи

    Боботи

    Екзотичне блюдо з африканського материка порадує любителів неординарних кулінарних рішень. Крім того, дане блюдо дуже смачне і поживне – в ньому багато різних інгредієнтів.

    Якщо приготувати його в свято у вигляді особливого частування для гостей і поставити в центрі столу – воно незмінно буде привертати увагу і викликати подив і апетит!

    Інгредієнти

    • фарш (по – жирніше) – 0.5 кг;
    • яйце куряче – 1 шт.;
    • свіжовичавлений лимонний сік з 1 лимона;
    • молоко – 250 мл;
    • каррі – 25 г;
    • часник – 2 зубчики;
    • цибуля – 1 шт.;
    • мигдаль – 8 шт.;
    • сухарі для панірування – 75 г;
    • ізюм – 100 г;
    • курага – 10 шт.;
    • вершкове масло – 50 г;
    • лавровий лист – 2 шт.;
    • спеції та сіль – за бажанням;
    • джем абрикосовий – 75 р.

    Як приготувати боботи

  • У глибоку миску заливається молоко і яйце. Туди ж засипаються сухарі, після чого все перемішується;
  • Одна чверть молочної суміші заливається у фарш;
  • Лук ріжеться великими частками, часник подрібнюється в чеснокодавилке. Вони злегка обсмажують;
  • У фарш додаються всі компоненти (крім лаврового листа) і все змішується;
  • Фарш викласти у форму для запікання. Зверху щільно поливається залишилася сумішшю;
  • В розігрітій духовці страва готується 50 хвилин.
  • Після приготування боботи має постояти 10 хвилин, після закінчення цього терміну можна подавати його з рисовим гарніром. Це чудова друга страва, яке всі гості напевно запам’ятають, як щось яскраве і незвичайне.

    Боботи дуже красиво виглядає і приковує погляд. Зверху страву можна прикрасити зеленню. Блюдо придбає ще більший африканський колорит, якщо викласти його на стильну глиняний посуд з тематичним малюнком.

    Багатство рецептури з використанням фаршу вражає. Тут є страви як для початківців кулінарів, так і для досвідчених кухарів з досвідом.

    Освоївши розділ страв з фаршу, можна регулярно балувати сім’ю різноманітними стравами.

    М’ясні страви необхідні для заповнення білка і інших мікроелементів в організмі, а страви з фаршу поєднують в собі цю користь з різноманітністю смаку!

    Джерело: http://freya.kiev.ua/